muziekschool voor leiden, leiderdorp e.o.
Draadbaan 29 2352 BM Leiderdorp (achter de Praxis) tel. 071-5820565
Het MuziekCollectief staat bekend als een gezellige professionele muziekschool met goed geschoolde en gemotiveerde docenten die muziekonderwijs bieden van hoge kwaliteit.
In die tijd werd mijn besef steeds groter dat muziek een enorme invloed heeft op mensen van alle leeftijds groepen. In 1997 heb ik toen besloten dat ik iets werkelijks wilde toevoegen aan het muziekonderwijs in onze Leidse regio. Ons pand aan de Draadbaan 29 in Leiderdorp is vanaf dat moment de basis geweest van onze muzikale lesactiviteiten. Vanaf dat moment ook traden wij met ons docententeam naar buiten met deze filosofie:
"Muziek moet voor iedereen bereikbaar zijn en de school het middelpunt van muzikale ontmoetingen." En daar voeg ik graag aan toe: "Haal het beste uit de leerling door stimulatie, betrokkenheid en vakkennis met een enthousiast team van de beste docenten die je kunt vinden en vooral met docenten die lesgeven uit overtuiging".
Op dit moment speelt hij door heel Nederland met live shows. Hierbij worden alleen nummers op verzoek gespeeld wat voor zijn band een grote muzikale uitdaging is. Alex is een geboren docent. Hij heeft een enorm enthousiasme om nieuwe gitaristen te helpen bij het leren spelen op hun instrument of iemand verder te helpen als hij is vastgelopen.
Alex: 'Kom dus gerust langs voor een proefles om te starten met gitaar spelen of samen te bekijken hoe we jouw gitaarspel op een hoger level krijgen'.
Daarnaast is zij zzp-er in muziekonderwijs gericht op basisscholen, onder de naam "muziek met juf nancy"
Voor Het MuziekCollectief geeft ze AMV en instrument verkenning op diverse locaties in onze regio.Vanuit 25 jaar onderwijservaring als groepsleerkracht, met zeer verschillende doelgroepen heeft zij de reputatie opgebouwd kindgericht te werken waardoor zij een goed en veilig pedagogisch klimaat creeert. Nancy’s lessen zijn goed gestructureerd en methodisch onderbouwd, waarbij zij werkt aan persoonlijke leerdoelen. In iedere les leer je iets nieuws en opbouwends. "Plezier in muziek staat voorop, en hierin een uitdaging vinden vergroot dit gevoel. Het zorgt voor ontplooiing van alles dat je in je hebt. Iets moois om te koesteren en een leven lang van te genieten!"
Op het conservatorium van Alkmaar-tegenwoordig Haarlem- werd zij opgeleid tot een breed inzetbare zangeres en zangdocente. Op dit moment gaat Renée met verschillende bands het land door en maakt ze van menig feestje een succes. Naast het optreden in bands, zingt zij ook graag met gitarist of pianist.
Renée heeft jarenlange ervaring in het geven van zanglessen en geeft daarnaast ook muzieklessen aan jonge kinderen. Naast alle technische aspecten van het zingen vindt zij het erg belangrijk dat de leerling zich op zijn gemak voelt en daardoor het beste uit zichzelf weet te halen.
Kurt bespeelt alle typen saxofoons in de meest uiteenlopende stijlen en is regelmatig in Leiden en omgeving te beluisteren als bandleider of sideman.
Op dit moment is hij actief als toetsenist in de band Kingfisher Sky en heeft de afgelopen jaren keyboard- en orkestrale arrangementen geleverd op verschillende albums, waaronder HDK's Serenades of the Netherworld en Stream of Passion's A War of our Own, en is hij live te zien geweest als toetsenist bij onder andere Ayreon's The Theater Equation en als pianist bij zangeres Marcela Bovio.
Erik heeft een duidelijke visie over het lesgeven: Ik zie de piano graag als een breed instrument. Tijdens de lessen komen dan ook zeker andere toetseninstrumenten aanbod. Ik behandel graag de verschillende facetten binnen techniek, sound en creativiteit. Ik wil graag dat de leerling, naast de nodige speeltechniek en theorie, vooral praktisch en creatief aan de slag kan als toetsenist. Rekening houdend met de wensen en het niveau van de leerling zelf wil ik op zoek gaan naar een leuke manier om dat samen te bewerkstelligen.
In Nederland begon ze als 15-jarige aan het Rotterdams Conservatorium onder leiding van Michael Davids, afdeling klassiek piano.
Naast muziek is Sandra ook bevlogen wetenschapper en studeerde ze Biofarmacie aan de Universiteit Leiden waar ze ook haar PhD behaalde. In 2010 begon ze met componeren (zowel klassiek als lichte muziek) en richtte ze Fashionably Late Romantics (2011) en Phoenix Lights (2013) op. Sandra geeft les aan jong en oud, beginners en gevorderden, zolang je maar wilt leren en ontwikkelen. Naast piano spelen, worden in de les ook andere aspecten van muziekmaken behandeld, zoals muzikaliteit, interpretatie, componeren en samenspel."
Al gedurende haar studie begon Francisca met het geven van vioolles. Sindsdien heeft zij enorm veel ervaring opgedaan in les geven bij o.a. het Koorenhuis te Den Haag, Kunstcentrum Toon te Gorinchem, Stichting Muziekonderwijs Schoonhoven, Muziekschool Westland en het Muzenhuis in Velserbroek en Lisse.
Francisca was laureaat van verscheidene concoursen, waaronder het Goois Jeugd Muziek Concours, een internationaal viool concours te Constanza (Roemenië) waar zij een derde prijs behaalde en het Prinses Christina Concours. In 2011, na haar afstuderen, won zij een eerste prijs bij een internationaal muziekfestival te Marianske Lazne (Tsjechië). Sinds 2016 vormt zij een duo met de Oekraïense violiste Juliya Belyanevich, het Inguz duo. Zij geven regelmatig concerten door heel Nederland.
Jeroen speelde in een van de eerste rockbands van Anouk in Den Haag en speelde in het Leidse met Karel Boehlee, Lodewijk van Gorp e.a. Zijn ervaring gaat dus van Rock tot Jazz, Fusion, Funk en Latin.
Jeroen over lesgeven: 'Wat ik heel uitdagend vind is om 'from scratch' te beginnen met muziek spelen. Dan komen je echte muzikale kwaliteiten boven. Het is als een confrontatie aangaan met jezelf. Ik heb heel veel muziekstijlen gestudeerd en die stijlen ook daadwerkelijk live gespeeld. Dat laatste is heel belangrijk, omdat live spelen je idioom verrijkt en je achter magisch nieuwe dingen komt, zoals hangen in een tempo of juist naar voren spelen. In een live-situatie komt alles wat je gestudeerd hebt samen en dit is de enige manier om zelfvertrouwen en routine op te doen. Durf daarbij op je gezicht te gaan. Daar leer je heel veel van'.
De jonge carrière van Laura is nu al indrukwekkend. Ze gaf les op verschillende muziekscholen in Barcelona zoals Escola Municipal de Música de Llinars del Vallès en werkte al samen met het Simfonova and Orquestra Barcelona Filharmonia en het Noord Nederlands Orkest.
Lesgeven ziet ze als een onderdeel van haar vak. Zelf zegt ze hierover: 'Lesgeven is maatwerk en ik stimuleer ieder in zijn eigen tempo en binnen zijn eigen vermogen en aanleg met muziek bezig te zijn en van muziek te kunnen genieten. Ik vind het fantastisch om een leerling geïnspireerd en enthousiast te zien en te horen spelen.'
Op 8 jarige leeftijd mocht hij op keyboardles. Na de middelbare school ging hij studeren in de richting van Artiest Muziek op het Art & Entertainment College (Wat momenteel PACT heet). Na 3 jaar was zijn honger naar meer kennis alleen maar groter geworden waarna hij koos voor de opleiding aan het Conservatorium in Haarlem. Momenteel speelt hij in verschillende bands, met verschillende projecten en is hij bezig met eigen songs. Jermain heeft onder andere gespeeld met Berget Lewis, Shirma Rouse, Omri Tindal (The Passion 2017) en het Zo Gospel Choir!
Inmiddels weten wij bij Het MuziekCollectief al uit eerdere ervaring dat Joost net zo makkelijk op top niveau Pop, Latin, Funk, Soul en Reggae speelt. Met zijn ervaring als docent op verschillende muziekscholen is hij een enorme aanwinst voor Het MuziekCollectief.
Na een ICT studie is ze jaren werkzaam geweest als Netwerkbeheerder bij diverse bedrijven. Vervolgens heeft ze een HBO Personeelsmanagement studie gedaan en is daarna werkzaam geweest als HR Adviseur en HR Manager. Naast haar kantoorbanen heeft ze altijd pianolessen bij haar thuis gegeven.
Sinds 2012 is zij volledig teruggekeerd in de muziek en heeft inmiddels een zeer ruime ervaring als docente. Zij heeft op diverse muziekscholen pianoles gegeven en heeft haar eigen pianopraktijk in Alphen aan den Rijn. Tanja Ruisch is een ervaren en geduldige allround docente die in staat is om in verschillende stijlen (Klassiek en Pop) op heldere wijze les te geven aan beginners en gevorderden van alle leeftijden.
In 2008 behaalde zij hier het diploma docerend musicus. Sindsdien geeft zij klarinet- en saxofoonles bij verschillende muziek-verenigingen. Voor Het MuziekCollectief heeft Jerina een aantal jaren haar kwaliteiten ingezet op het basisonderwijs in Leiderdorp als muziekdocente. Haar brede interesses en ervaring maken haar tot een fijne en ontspannen klarinetdocente.
|
Trackaddicts: Funk/Rap, qua stijl vergelijkbaar met George Clinton’s Funkadelic en Outkast.
Bald As Love: Jimi Hendrix tribute band en Turbomonster: Rock ‘n Soul. Momenteel is Heyn bezig met het schrijven van nieuw repertoire.
Na zijn middelbare school haalde hij zijn diploma’s aan het Musicians Institute in Hollywood en het Amsterdams Conservatorium. In 2014 haalde hij zijn master Muziekeducatie aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag.
Martijn is thuis in verschillende muziekstijlen. Dat hoor je ook aan de bands waarin hij speelt: Licks & Brains (jazz/funk), Bald as Love (Jimi Hendrix tribute band), Men in Blues (blues/country) en de Roodborstjes (‘60’s-‘80’s pop-coverband). Als leerling kun je dan ook alle stijlen leren bij Martijn. Of je nu pop, rock, jazz of metaldrummer bent, je leert alles in je eigen tempo en liefst met je eigen favoriete muziek. Binnen je eigen grenzen leer je noten lezen, techniek op de snaredrum, fills, stijlen en natuurlijk het belangrijkste: een nummer begeleiden van A tot Z. Martijn: " Met jouw inzet, nieuwsgierigheid en discipline sta je binnen de kortste keren zelf op het podium!"
Er volgde een opleiding Klassieke Muziek aan het conservatorium van Gent bij Corrado Bolsi en later Maastricht. In Amsterdam studeerde Ingeborg klassiek viool bij Maarten Veeze.
Tijdens haar zoektocht naar haar muzikale identiteit kwam CODARTS, toen nog onder de naam Rotterdams Conservatorium Hogeschool voor de Kunsten, in beeld, en werd de Argentijnse Tango afdeling (wereldmuziek) voor vijf jaar haar thuishaven. Na haar Bachelor verhuisde ze in 2004 naar Buenos Aires om er naast de opleiding bij de Orquesta Escuela en arrangeerlessen bij Julian Peralta, talrijke optredens te beleven met beroemde en soms beruchte tango musici. Inmiddels is ze coach van het ensemble Tejones de Tango in Leiden en geeft ze naast klassiek viool- ook tango vioolles bij Het MuziekCollectief. Haar tangocompositie ‘’Brisa de plumas Blancas’’prijkt op de CD van Café Tango.
Naast haar succesvolle viool carrière was zang toch altijd haar andere grote passie. Na haar afstuderen met de hoogste onderscheiding heeft ze een fantastische internationale carrière neergezet als operazangeres en concert soliste die loopt van Milano La Scala en de Staatsoper Berlin tot aan de Salzburger Festspiele.
Na zoveel jaar 'on the road' heeft Virpi behoefte aan meer tijd met haar gezin en een sterke behoefte om haar kennis door te geven.
Marijn is naast docent ook actief als veelgevraagd sideman
in de Nederlands jazzscene en heeft getourd en albums opgenomen met bands zoals: Tango Extremo, Redbourg Group, Liberati Quartet en Peter Somuah. Marijn van de Ven geeft basgitaar- en contrabasles. Al vanaf kinds af aan geobsedeerd met de platen van The Rolling Stones en de Beatles die thuis gedraaid werden, begon hij vroeg met pianoles. Na het ontdekken van Weather Report en Red Hot Chili Peppers moest er iets met wat meer groove komen, en begon hij met basgitaar. Maar dat bleek nog niet genoeg: twee jaar later werd hij gegrepen door de jazz en richtte hij zich op de contrabas. Het resulteerde in een Cum Laude Bachelor aan het Rotterdams Conservatorium, waarna een Master aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag volgde.
Muziek had al vanaf mijn vroege jeugd een betoverende werking op me. Samenspelen leek me het mooiste wat er is. Het koor van mijn grootouders dat ik met kerst mocht horen en het samenspel van mijn ouders dat mij in slaap suste, maakten diepe indruk op me.
Het bijzondere van zelf muziek maken, of het nu zingen in een koor of spelen in een klein groepje of een orkest is, dat gun ik ieder kind en iedere volwassene. Als je het zelf meemaakt ervaar je hoe fijn en speciaal dat is! Bij mij kun je op celloles komen, later kamermuziek maken, of het allereerste begin van muziek leren kennen en meemaken in Algemene Muzikale Vorming. Dat geef ik ook op de basisschool. We leren dan bewegen op muziek, ernaar luisteren, zingen, spelen en zelf bedenken. Ilse Hofma, sessie muzikant bij o.a. Glennis Grace, Candy Dulfer, Shirma Rouse en Alain Clark en de huidige drummer van de Nederlandse artiest Wulf.
Ilse studeerde aan het Conservatorium Alkmaar, het huidige Cons. Haarlem. Op haar 11e jaar kreeg ze haar eerste drumles en was meteen verkocht. Het was al snel duidelijk dat zij verder wilde ‘in de muziek’ en op haar 16 nam Ilse de beslissing om van de muziek haar broodwinning te maken zoals dat heet. Naast haar carrière in de Nederlandse popscene geeft Ilse met veel plezier les bij verschillende muziekscholen. Haar motto: 'ik geloof heel erg in het belang van het doorgeven van het vak, de kennis en de expertise, aan de volgende generatie drummers'.
In 1993 werd hij als één van de jongste leerlingen toegelaten tot de speciale afdeling Jong Talent van het Conservatorium van Amsterdam. Hij studeerde daar bij Jan Repko en vervolgens bij Vesko Eschkenazy. Daarnaast kreeg hij ook regelmatig les van Herman Krebbers en Davina van Wely. Tijdens zijn studiejaren werd hij geselecteerd voor masterclasses bij internationaal befaamde violisten als Shmuel Ashkenasy, Ivry Gitlis, Donald Weilerstein, Pierre Amoyal, Eduard Grach.
Met de release bij Aliud Records van zijn nieuwe CD met de 24 caprices van Paganini behoort hij tot de enige twee Nederlandse violisten ooit, die de complete 24 caprices hebben opgenomen. De CD heeft veel aandacht gekregen van radio en televisie met live optredens en interviews in o.a. Podium Witteman, diverse programma’s op radio 4 en kreeg zeer goede recensies in bladen als o.a. de N.R.C., het Dagblad van het Noorden, Klassieke Zaken (het vakblad van de platenzaken), Luister, en vele anderen.
Na het halen van haar “Bachelor of Arts” aan het Utrechts Conservatorium (HKU) vertrok ze naar metropool Hong Kong op zoek naar nieuwe avonturen en uitdagingen. Haar tijd in Hong Kong vulde ze met het geven van zanglessen, en optreden met diverse jazz-formaties en close harmony acts. Debbie bekwaamde zich eveneens in het geven van lessen Kindermusik, waarvoor ze haar certificaat behaalde in 2010. In Hong Kong heeft ze o.a lesgegeven bij Magic Musicals, op de Oranje Sampan, ABC Music en de Kowloon Tong Preschool. In Nederland was Debbie verbonden aan de Pop Music Academy in Bunschoten
Naast het echte genieten van zingen hoopt Debbie dit plezier nog te kunnen vergroten door het verdiepen van de muzikaliteit in iedere leerling. Tekstbegrip en zangtechniek zijn belangrijke onderdelen van haar lessen. Goed zingen houdt tenslotte niet op bij een goede stembeheersing, maar gaat -misschien nog wel meer- over het overbrengen van emoties. Hoe vertel je het verhaal van het liedje, hoe vertaal je je eigen gevoelens naar muziek en hoe zorg je ervoor dat het ‘jouw’ nummer wordt? Dit zijn onderwerpen die veelvuldig terug zullen keren tijdens de lessen.
Na lessen van Hans Roerade, ging zij naar het Conservatorium om bij Han de Vries te gaan studeren. Vervolgens studeerde zij verder bij Gijs Reijns en Frank Minderaa en sloot haar studie af met het behalen van haar DM- (Docerend Musicus) en Master-diploma. Marleen studeerde aan de Conservatoria van Den Haag en Amsterdam. Tijdens en na haar studie speelde zij in het Residentie Orkest en het Metropole Orkest en vele andere orkesten en kamermuziekensembles.
Een specialiteit, waar zij tevens haar Masterresearch over heeft geschreven, is onze klankvoorstelling en de ontwikkeling en training van het gehoor. Liesbeth: " Als zanger(es) ben je natuurlijk volledig afhankelijk van je gehoor. Wij hebben geen toetsen of snaren waarvan we weten welke tonen die zullen produceren. Daarom besteed ik graag aandacht aan de werking en ontwikkeling van ons gehoor".
Als leraar vindt hij het erg belangrijk om elke student te laten spelen wat ze willen, dus de oefeningen en het repertoire zijn geselecteerd, gearrangeerd en samengesteld zodat we sneller bij de muziek kunnen komen die we willen maken. Behalve dat, trompet spelen is gewoon veel ademen.
|